Daarnaast zouden ook nog eens 26 geldmarktfondsen op het nippertje aan een implosie zijn ontsnapt. Tijdens de crisis ging één geldmarktfonds daadwerkelijk over kop.

Uit het rapport van Moody's Investors Service blijkt dat de markt voor geldmarktfondsen, die bijna 3000 miljard dollar groot is, zwaar werd dooreengeschud na de val van Lehman Brothers in september 2008.

Uiteindelijk werd de implosie van de betrokken geldmarktfondsen voorkomen door er nieuw geld in te pompen. Peter Crane van Crane Data, uitgever van de newsletter Money Fund Intelligence, merkt op dat de situatie tijdens de crisis veel erger is geweest dan algemeen werd aangenomen.

Daarnaast zouden ook nog eens 26 geldmarktfondsen op het nippertje aan een implosie zijn ontsnapt. Tijdens de crisis ging één geldmarktfonds daadwerkelijk over kop. Uit het rapport van Moody's Investors Service blijkt dat de markt voor geldmarktfondsen, die bijna 3000 miljard dollar groot is, zwaar werd dooreengeschud na de val van Lehman Brothers in september 2008. Uiteindelijk werd de implosie van de betrokken geldmarktfondsen voorkomen door er nieuw geld in te pompen. Peter Crane van Crane Data, uitgever van de newsletter Money Fund Intelligence, merkt op dat de situatie tijdens de crisis veel erger is geweest dan algemeen werd aangenomen.