Ten opzichte van augustus 2008, dus amper vier jaar geleden, zijn de autoverkopen met 80% gedaald. Over de eerste acht maanden van dit jaar werd een daling van de verkopen met 42% geregistreerd. De Grieken zijn met andere woorden gestopt met het kopen van auto's.

Niet alleen auto's

Maar ze kopen niet alleen geen auto's meer, ook de vraag naar andere producten droogt in snel tempo op. 68.000 Griekse winkels hebben de deuren al gesloten, voor volgend jaar wordt verwacht dat nog eens 63.000 zaken noodgedwongen moeten stoppen bij gebrek aan klanten.

Dat blijkt al uit een bezoek aan de bekendste Atheense winkelstraten. Op Panepistimiou staan meer dan een derde van de winkels leeg, op Akadimias loopt de leegstand op tot ongeveer de helft. Een ganse generatie Griekse middenstanders lijkt tot verdwijnen gedoemd.

Ten opzichte van augustus 2008, dus amper vier jaar geleden, zijn de autoverkopen met 80% gedaald. Over de eerste acht maanden van dit jaar werd een daling van de verkopen met 42% geregistreerd. De Grieken zijn met andere woorden gestopt met het kopen van auto's. Niet alleen auto's Maar ze kopen niet alleen geen auto's meer, ook de vraag naar andere producten droogt in snel tempo op. 68.000 Griekse winkels hebben de deuren al gesloten, voor volgend jaar wordt verwacht dat nog eens 63.000 zaken noodgedwongen moeten stoppen bij gebrek aan klanten. Dat blijkt al uit een bezoek aan de bekendste Atheense winkelstraten. Op Panepistimiou staan meer dan een derde van de winkels leeg, op Akadimias loopt de leegstand op tot ongeveer de helft. Een ganse generatie Griekse middenstanders lijkt tot verdwijnen gedoemd.