De Amerikaanse centrale bank heeft zichzelf volkomen klemgereden, aan de huidige politiek van monetaire verruiming is geen uitweg meer. Tien jaar geleden zou iedereen de centrale banken (en dan vooral de FED) gek hebben verklaard, maar het abnormale is nu tot norm verheven.

De rente staat al sinds december 2008 op nul en de FED zal die rente niet optrekken voor 2015. Dat is in totaal zeven jaar van nulrentes en toch raakt de economie niet boven water. Maar de steunmaatregelen zullen vroeg of laat ingetrokken moeten worden en dan zal de periode van de grote afrekening volgens Stockman aanbreken.

De Amerikaanse centrale bank heeft zichzelf volkomen klemgereden, aan de huidige politiek van monetaire verruiming is geen uitweg meer. Tien jaar geleden zou iedereen de centrale banken (en dan vooral de FED) gek hebben verklaard, maar het abnormale is nu tot norm verheven. De rente staat al sinds december 2008 op nul en de FED zal die rente niet optrekken voor 2015. Dat is in totaal zeven jaar van nulrentes en toch raakt de economie niet boven water. Maar de steunmaatregelen zullen vroeg of laat ingetrokken moeten worden en dan zal de periode van de grote afrekening volgens Stockman aanbreken.