Het bericht is afkomstig van de Italiaanse krant La Stampa, die als een betrouwbare bron mag worden beschouwd. De krant citeert een niet nader genoemde bron in regeringskringen.

La Stampa maakt zich zorgen dat steeds meer Italiaanse overheden zichzelf niet langer meer kunnen financieren, want volgens haar bron kan het aantal steden in moeilijkheden nog verder oplopen.

Gaat Italië Spanje achterna?

Het ziet er steeds meer naar uit dat Italië Spanje achterna gaat, waar ook een aantal autonome regio's in moeilijkheden zijn gekomen.

De financiële problemen hebben niet meteen invloed op de schuldenberg van 2000 miljard euro die Italië meetilt, maar geeft wel de toenemende druk op de overheidsfinanciën aan en dat op alle niveaus.

Het zijn echter niet alleen steden in het zuiden die in de problemen dreigen te raken. Ook Alessandria, een buurtstad van Genua, heeft in juni de noodtoestand uitgeroepen. De staat zucht en kreunt onder het gewicht van een schuld van meer dan 100 miljoen euro.

Het bericht is afkomstig van de Italiaanse krant La Stampa, die als een betrouwbare bron mag worden beschouwd. De krant citeert een niet nader genoemde bron in regeringskringen. La Stampa maakt zich zorgen dat steeds meer Italiaanse overheden zichzelf niet langer meer kunnen financieren, want volgens haar bron kan het aantal steden in moeilijkheden nog verder oplopen. Gaat Italië Spanje achterna? Het ziet er steeds meer naar uit dat Italië Spanje achterna gaat, waar ook een aantal autonome regio's in moeilijkheden zijn gekomen. De financiële problemen hebben niet meteen invloed op de schuldenberg van 2000 miljard euro die Italië meetilt, maar geeft wel de toenemende druk op de overheidsfinanciën aan en dat op alle niveaus. Het zijn echter niet alleen steden in het zuiden die in de problemen dreigen te raken. Ook Alessandria, een buurtstad van Genua, heeft in juni de noodtoestand uitgeroepen. De staat zucht en kreunt onder het gewicht van een schuld van meer dan 100 miljoen euro.