Hierin zijn de resultaten voor de mogelijke desinvestering van Stainless Global en Stainless America niet meegenomen. ThyssenKrupp blijft zich een weg banen door een uitdagende marktomgeving.

De prestaties in het derde kwartaal kwamen redelijk uit in lijn met de verwachtingen. De onderhandelingen over Steel America blijven voor investeerders interessant.

Het management heeft herhaald dat het actief op zoek is naar een koper, maar de staalindustrie blijft op dit moment in een periode van laagconjunctuur.

Als het ThyssenKrupp niet lukt om een koper te vinden voor het einde van het vierde kwartaal, wordt verwacht dat het bedrijf bepaalde afspraken met banken niet kan nakomen.

Daardoor kunnen banken een krediet van EUR 2,5 miljard annuleren. Het management geeft wel aan dat het bedrijf nog steeds aan de betalingsverplichtingen kan voldoen, zonder gebruik te maken van de kredietfaciliteit.

Deze situatie onderstreept de impact van de uitdagende omgeving waarin ThyssenKrupp nu verkeert. ABN Amro heeft een koopadvies.

Hierin zijn de resultaten voor de mogelijke desinvestering van Stainless Global en Stainless America niet meegenomen. ThyssenKrupp blijft zich een weg banen door een uitdagende marktomgeving. De prestaties in het derde kwartaal kwamen redelijk uit in lijn met de verwachtingen. De onderhandelingen over Steel America blijven voor investeerders interessant. Het management heeft herhaald dat het actief op zoek is naar een koper, maar de staalindustrie blijft op dit moment in een periode van laagconjunctuur. Als het ThyssenKrupp niet lukt om een koper te vinden voor het einde van het vierde kwartaal, wordt verwacht dat het bedrijf bepaalde afspraken met banken niet kan nakomen. Daardoor kunnen banken een krediet van EUR 2,5 miljard annuleren. Het management geeft wel aan dat het bedrijf nog steeds aan de betalingsverplichtingen kan voldoen, zonder gebruik te maken van de kredietfaciliteit. Deze situatie onderstreept de impact van de uitdagende omgeving waarin ThyssenKrupp nu verkeert. ABN Amro heeft een koopadvies.