Deze herstructurering (met o.a. de verkoop van minder rendabele activiteiten en de optimalisering van het productieproces) zal vooral de Europese staalactiviteiten ten goede komen en zou volgend jaar tot een herstel van het bedrijfsresultaat (EBITDA) moeten leiden.

De analistenverwachting voor de winst per aandeel is zeer gunstig voor het jaar 2014 : er wordt een winst per aandeel van 1,08 euro verwacht en 1,73 euro voor 2015.

Voor 2013 wordt er nog een nettoverlies van 0,53 euro verwacht. In dit scenario is het waarschijnlijk dat het aandeel zijn laagste punt al bereikt heeft. Thyssen Krupp is ook op fundamentele basis koopwaardig, aldus Delaunay.

Deze herstructurering (met o.a. de verkoop van minder rendabele activiteiten en de optimalisering van het productieproces) zal vooral de Europese staalactiviteiten ten goede komen en zou volgend jaar tot een herstel van het bedrijfsresultaat (EBITDA) moeten leiden. De analistenverwachting voor de winst per aandeel is zeer gunstig voor het jaar 2014 : er wordt een winst per aandeel van 1,08 euro verwacht en 1,73 euro voor 2015. Voor 2013 wordt er nog een nettoverlies van 0,53 euro verwacht. In dit scenario is het waarschijnlijk dat het aandeel zijn laagste punt al bereikt heeft. Thyssen Krupp is ook op fundamentele basis koopwaardig, aldus Delaunay.