In Italië loopt de politieke spanning verder op, het voortbestaan van de regering van Enrico Letta lijkt aan een zijden draadje te hangen. Alles heeft daar te maken met het machtsspel dat wordt gespeeld door ex-premier Silvio Berlusconi en zijn partijgenoten.

Berlusconi dreigt er onomwonden mee om de regering te laten vallen wanneer hij gedwongen wordt om zijn zitje in de senaat op te geven. In dat geval zal Letta over onvoldoende steun beschikken om zijn regering in het zadel te houden, met alle gevolgen van dien.

In Italië loopt de politieke spanning verder op, het voortbestaan van de regering van Enrico Letta lijkt aan een zijden draadje te hangen. Alles heeft daar te maken met het machtsspel dat wordt gespeeld door ex-premier Silvio Berlusconi en zijn partijgenoten. Berlusconi dreigt er onomwonden mee om de regering te laten vallen wanneer hij gedwongen wordt om zijn zitje in de senaat op te geven. In dat geval zal Letta over onvoldoende steun beschikken om zijn regering in het zadel te houden, met alle gevolgen van dien.