Op 7 januari 2013 dook Perceptive Advisors voor het eerst op in het lijstje met nettoshortposities. Twee dagen later bereikte het aandeel van Thrombogenics zijn hoogtepunt op 47,17 euro. Sindsdien ging het stijl bergaf met het aandeel, omdat de verkoop van het oogmedicijn Jetrea in de VS niet het verhoopte succes kende.

Shorters speculeren erop dat aandelen minder waard worden. Vooral hefboomfondsen uit de VS of het VK lenen tegen een vergoeding aandelen bij grote institutionele beleggers om ze te kunnen verkopen op de markt. Die praktijk staat bekend als 'short selling' en maakt het mogelijk te winnen bij een koersdaling.

Perceptive Advisors bouwde zijn gokje tegen het Leuvense biotechnologiebedrijf Thrombogenics geleidelijk op tot het fonds uiteindelijk in mei 5,13 procent van de uitstaande aandelen had uitgeleend en verkocht. Twee dagen geleden bracht Perceptive Advisors zijn gokje terug tot 2,32 procent van de uitstaande aandelen. Het aandeel Thrombogenics noteert nu rond 7,4 euro.

Nog twee shorters

De laatste twee resterende -luizen in de pels van het Leuvense biotechnologiebedrijf zijn Perceptive Advisors en Orbimed. Die laatste bouwde een maand geleden zijn positie voor een groot stuk af. Op een bepaald ogenblik zaten zes partijen tegelijk short op Thrombogenics. Wellicht is dit een signaal dat het leed bij Thrombogenics geleden is.

Perceptive Advisors is het geesteskind van Joseph - bio Joe - Edelman. Perceptive Advisors komt nog een keer voor in de netto-hortposities. Edelman speculeerde ook op een koersdaling van Galapagos in de periode juni 2013 tot begin mei 2014. Hij kreeg echter geen gelijk. Het aandeel steeg over die periode meer dan 10 procent. Het toont aan dat Edelman - en andere shorters - het niet altijd bij het rechte eind hebben.

Edelman beweert dat zijn analisten in twintig minuten uit de honderden pagina's tellende rapporten van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de belangrijkste conclusies kunnen vinden. Hij heeft dokters, ingenieurs en financiële mensen in dienst. Perceptive Advisors heeft ook een participatie van 3,85 procent in het kapitaal van Ablynx. Het Gentse technologiebedrijf is volgens Edelman het meest veelbelovende biotechnologiebedrijf in ons land. (IDW)

Op 7 januari 2013 dook Perceptive Advisors voor het eerst op in het lijstje met nettoshortposities. Twee dagen later bereikte het aandeel van Thrombogenics zijn hoogtepunt op 47,17 euro. Sindsdien ging het stijl bergaf met het aandeel, omdat de verkoop van het oogmedicijn Jetrea in de VS niet het verhoopte succes kende.Shorters speculeren erop dat aandelen minder waard worden. Vooral hefboomfondsen uit de VS of het VK lenen tegen een vergoeding aandelen bij grote institutionele beleggers om ze te kunnen verkopen op de markt. Die praktijk staat bekend als 'short selling' en maakt het mogelijk te winnen bij een koersdaling.Perceptive Advisors bouwde zijn gokje tegen het Leuvense biotechnologiebedrijf Thrombogenics geleidelijk op tot het fonds uiteindelijk in mei 5,13 procent van de uitstaande aandelen had uitgeleend en verkocht. Twee dagen geleden bracht Perceptive Advisors zijn gokje terug tot 2,32 procent van de uitstaande aandelen. Het aandeel Thrombogenics noteert nu rond 7,4 euro.De laatste twee resterende -luizen in de pels van het Leuvense biotechnologiebedrijf zijn Perceptive Advisors en Orbimed. Die laatste bouwde een maand geleden zijn positie voor een groot stuk af. Op een bepaald ogenblik zaten zes partijen tegelijk short op Thrombogenics. Wellicht is dit een signaal dat het leed bij Thrombogenics geleden is.Perceptive Advisors is het geesteskind van Joseph - bio Joe - Edelman. Perceptive Advisors komt nog een keer voor in de netto-hortposities. Edelman speculeerde ook op een koersdaling van Galapagos in de periode juni 2013 tot begin mei 2014. Hij kreeg echter geen gelijk. Het aandeel steeg over die periode meer dan 10 procent. Het toont aan dat Edelman - en andere shorters - het niet altijd bij het rechte eind hebben.Edelman beweert dat zijn analisten in twintig minuten uit de honderden pagina's tellende rapporten van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de belangrijkste conclusies kunnen vinden. Hij heeft dokters, ingenieurs en financiële mensen in dienst. Perceptive Advisors heeft ook een participatie van 3,85 procent in het kapitaal van Ablynx. Het Gentse technologiebedrijf is volgens Edelman het meest veelbelovende biotechnologiebedrijf in ons land. (IDW)