Om het heel sterk te stellen is Syrie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas het excuus voor de zwaar overgekochte markten om wat te corrigeren.

Het groeimarktenverhaal is een stuk complexer. De munten en activa gaan onderuit. De meest voor de hand liggende uitleg is dat de tapering van de Fed de stroom van liquiditeiten zal stoppen.

Dat is geen goed nieuws voor tekortlanden zoals India en Turkije en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat die munten stevig onder druk staan. Maar ook een aantal andere valuta's kregen met koersdruk af te rekenen waarbij opviel dat de Australische dollar goed standhield.

Om het heel sterk te stellen is Syrie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas het excuus voor de zwaar overgekochte markten om wat te corrigeren. Het groeimarktenverhaal is een stuk complexer. De munten en activa gaan onderuit. De meest voor de hand liggende uitleg is dat de tapering van de Fed de stroom van liquiditeiten zal stoppen. Dat is geen goed nieuws voor tekortlanden zoals India en Turkije en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat die munten stevig onder druk staan. Maar ook een aantal andere valuta's kregen met koersdruk af te rekenen waarbij opviel dat de Australische dollar goed standhield.