De meeste aandacht zal volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas deze week uitgaan naar de 17-18 December FOMC meeting. Als de tapering aankondiging er niet komt, en dit scenario heeft nog met stip de hoogste probabiliteit, dan kunnen we een positieve drift zien in het einde van het jaar.

Maar de nerveusiteit zal pas echt wegvallen als de onzekerheid met betrekking tot de tapering wegvalt. Met andere woorden als ze wordt aangekondigd en wanneer de markt een agenda heeft voor verdere afbouw die ze kan volgen. Want markten haten zoals je weet niets zoveel als onzekerheid.

De meeste aandacht zal volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas deze week uitgaan naar de 17-18 December FOMC meeting. Als de tapering aankondiging er niet komt, en dit scenario heeft nog met stip de hoogste probabiliteit, dan kunnen we een positieve drift zien in het einde van het jaar. Maar de nerveusiteit zal pas echt wegvallen als de onzekerheid met betrekking tot de tapering wegvalt. Met andere woorden als ze wordt aangekondigd en wanneer de markt een agenda heeft voor verdere afbouw die ze kan volgen. Want markten haten zoals je weet niets zoveel als onzekerheid.