ThromboGenics is met een winst van zowat 4% de sterkste stijger binnen de index. Op de achtergrond speelt een mogelijke beslissing van de FED over de monetaire stimulansen een rol in het verhaal.

In ieder geval hebben de financiële markten volgens professor Stefan Duchateau al meerdere duidelijk hun voorkeur laten blijken voor een scenario van volgehouden monetaire stimulansen, tenminste zolang er geen inflatiegevaar opduikt.

De relatief goede economische cijfers uit de afgelopen dagen leken echter te wijzen op een verhoogde kans op een afzwakking van de monetaire stimulansen, vooral dan wat betreft de massale inkopen van obligaties op de financiële markten.

Hierdoor stijgen echter de rentevoeten in een mechanisch verband dat op zijn beurt investeringen en consumptie zal afzwakken. Slecht nieuws dus voor zowel obligatie- als aandelenbeurzen.

ThromboGenics is met een winst van zowat 4% de sterkste stijger binnen de index. Op de achtergrond speelt een mogelijke beslissing van de FED over de monetaire stimulansen een rol in het verhaal. In ieder geval hebben de financiële markten volgens professor Stefan Duchateau al meerdere duidelijk hun voorkeur laten blijken voor een scenario van volgehouden monetaire stimulansen, tenminste zolang er geen inflatiegevaar opduikt. De relatief goede economische cijfers uit de afgelopen dagen leken echter te wijzen op een verhoogde kans op een afzwakking van de monetaire stimulansen, vooral dan wat betreft de massale inkopen van obligaties op de financiële markten. Hierdoor stijgen echter de rentevoeten in een mechanisch verband dat op zijn beurt investeringen en consumptie zal afzwakken. Slecht nieuws dus voor zowel obligatie- als aandelenbeurzen.