Het verlies voor de BEL 20 in Brussel bedraagt ongeveer een half procent, de Euro Stoxx 50 weet de verliezen echter binnen de perken te houden. ThromboGenics is momenteel de sterkste daler op de Brusselse beurs, met een verlies van meer dan 4%.

De situatie in China lijkt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook wat te stabiliseren nadat de beleidsmarkers aangaven weer meer liquiditeit in het systeem toe te laten. Het ziet er dus naar uit dat aandelen weer de weg naar boven hebben gevonden.

De opwaartse beweging van de afgelopen dagen kan ook te wijten zijn aan de typische einde kwartaal fun&games. Gijsels zal dus meer uitsluitsel hebben over de kracht van deze beweging aan het begin van de nieuwe maand.

Wat het meeste blijft opvallen is de sterke stijging van de rente, welliswaar van historisch zeer lage niveaus. Het lijkt er op dat we hier een lange termijn bodem hebben gezet, wat niet onbelangrijk is omdat de trend al sinds het begin van de jaren 90 neerwaarts was gericht.

Het verlies voor de BEL 20 in Brussel bedraagt ongeveer een half procent, de Euro Stoxx 50 weet de verliezen echter binnen de perken te houden. ThromboGenics is momenteel de sterkste daler op de Brusselse beurs, met een verlies van meer dan 4%. De situatie in China lijkt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook wat te stabiliseren nadat de beleidsmarkers aangaven weer meer liquiditeit in het systeem toe te laten. Het ziet er dus naar uit dat aandelen weer de weg naar boven hebben gevonden. De opwaartse beweging van de afgelopen dagen kan ook te wijten zijn aan de typische einde kwartaal fun&games. Gijsels zal dus meer uitsluitsel hebben over de kracht van deze beweging aan het begin van de nieuwe maand. Wat het meeste blijft opvallen is de sterke stijging van de rente, welliswaar van historisch zeer lage niveaus. Het lijkt er op dat we hier een lange termijn bodem hebben gezet, wat niet onbelangrijk is omdat de trend al sinds het begin van de jaren 90 neerwaarts was gericht.