De macro-economische indicatoren in de Europese Unie geven nochtans steeds meer ruimte voor optimisme. De signalen dat de economie het ergste achter zich heeft gelaten worden daardoor sterker en sterker. Ook de consumenten hebben het gevoel dat het ergste achter de rug is.

Dat blijkt uit de index die het consumentenvertrouwen uitdrukt die vorige week vrijdag door de Europese Commissie werd gepubliceerd. In augustus stond het vertrouwen van de consumenten op het hoogste niveau in twee jaar, zo bleek. Algemeen wordt nu verwacht dat de indicatoren in de komende weken en maanden zullen blijven verbeteren.

De macro-economische indicatoren in de Europese Unie geven nochtans steeds meer ruimte voor optimisme. De signalen dat de economie het ergste achter zich heeft gelaten worden daardoor sterker en sterker. Ook de consumenten hebben het gevoel dat het ergste achter de rug is. Dat blijkt uit de index die het consumentenvertrouwen uitdrukt die vorige week vrijdag door de Europese Commissie werd gepubliceerd. In augustus stond het vertrouwen van de consumenten op het hoogste niveau in twee jaar, zo bleek. Algemeen wordt nu verwacht dat de indicatoren in de komende weken en maanden zullen blijven verbeteren.