Wat vaak wordt vergeten is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat als de tapering in de Verenigde Staten stopt , we er wel een sterkere economie voor terugkrijgen. Desalniettemin zal de transitie waarschijnlijk gepaard gaan met nerveuziteit en volatiliteit op de (aandelen)markten.

Dit kan nog versterkt worden door de discussies met betrekking tot Amerikaanse budget en het schuldenplafond. Als de recente geschiedenis een goede leidraad is zal er tot net op de deadline worden ruzie gemaakt en zal er uiteindelijk een compromis worden gevonden.

Wat vaak wordt vergeten is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat als de tapering in de Verenigde Staten stopt , we er wel een sterkere economie voor terugkrijgen. Desalniettemin zal de transitie waarschijnlijk gepaard gaan met nerveuziteit en volatiliteit op de (aandelen)markten. Dit kan nog versterkt worden door de discussies met betrekking tot Amerikaanse budget en het schuldenplafond. Als de recente geschiedenis een goede leidraad is zal er tot net op de deadline worden ruzie gemaakt en zal er uiteindelijk een compromis worden gevonden.