Het is nu inmiddels een week geleden dat de Duitsers naar de stembus trokken voor het kiezen van een nieuwe parlement. Die verkiezingen draaiden uit op een monsterzege voor de zittende kanselier Angela Merkel, die nu dus een nieuwe regering op de been mag brengen.

Het niet halen van de kiesdrempel voor de FDP maakt de zaken echter iets ingewikkelder, want de CDU-partij van Merkel miste samen met haar zusterpartij CSU op het nippertje de absolute meerderheid. Het wordt nu afwachten met wie de CDU/CSU uiteindelijk wel in zee zal stappen.

Het is nu inmiddels een week geleden dat de Duitsers naar de stembus trokken voor het kiezen van een nieuwe parlement. Die verkiezingen draaiden uit op een monsterzege voor de zittende kanselier Angela Merkel, die nu dus een nieuwe regering op de been mag brengen. Het niet halen van de kiesdrempel voor de FDP maakt de zaken echter iets ingewikkelder, want de CDU-partij van Merkel miste samen met haar zusterpartij CSU op het nippertje de absolute meerderheid. Het wordt nu afwachten met wie de CDU/CSU uiteindelijk wel in zee zal stappen.