De goudprijs staat nog steeds onder druk en glijdt verder weg van de kaap van 1400 dollar.

Een opvallend gegeven is dat de koersen van de goudmijnaandelen in de afgelopen maanden sterker zijn gedaald dan de goudprijs zelf.

Een echt nieuw gegeven is dat niet, want de goudmijnaandelen presteren al jaren zwak. Naar de reden waarom hebben de analisten nog steeds het gissen. Overigens verliep ook het herstel bij de goudmijnaandelen sne;ler dan dat van de goudprijs zelf.

Tot dusver hebben de mijnbouwbedrijven nog niet gereageerd door hun toekomstige productie opnieuw aan een vastgestelde prijs te verkopen, zoals ze dat vroeger deden.

Barclays verwacht nochtans dat dit jaar 20 ton opnieuw op voorhand zal worden verkocht. Volgend jaar kan dat 34 ton worden op een totale wereldproductie van 2700 ton.

De goudprijs staat nog steeds onder druk en glijdt verder weg van de kaap van 1400 dollar. Een opvallend gegeven is dat de koersen van de goudmijnaandelen in de afgelopen maanden sterker zijn gedaald dan de goudprijs zelf. Een echt nieuw gegeven is dat niet, want de goudmijnaandelen presteren al jaren zwak. Naar de reden waarom hebben de analisten nog steeds het gissen. Overigens verliep ook het herstel bij de goudmijnaandelen sne;ler dan dat van de goudprijs zelf. Tot dusver hebben de mijnbouwbedrijven nog niet gereageerd door hun toekomstige productie opnieuw aan een vastgestelde prijs te verkopen, zoals ze dat vroeger deden. Barclays verwacht nochtans dat dit jaar 20 ton opnieuw op voorhand zal worden verkocht. Volgend jaar kan dat 34 ton worden op een totale wereldproductie van 2700 ton.