Veel analisten zijn positief geworden op de beurzen en worden steeds positiever naarmate de beurskoersen verder stijgen. Er zijn echter altijd uitzonderingen die de regel bevestigen en in dit geval is de Zwitserse zakenbank Lombard Odier deze uitzondering.

De analisten van de bank wantrouwen de huidige rally op de beurzen en adviseren om aandelen te verkopen. Lombard Odier ziet rode vlaggen die onheil voorspellen op de beurzen, waarbij de gelijkenis met de dot-com zeepbel van 2000 en met het crisisjaar 2007 opvallend groot is.

Met name het uitgeven van obligaties door de bedrijven om eigen aandelen in te kopen stemt overeen met wat in 2000 en 2007 gebeurde. Ook de onzekerheid over de exit door de FED roept op tot de grootst mogelijke voorzichtigheid, want die geruchten zijn te horen op een moment dat de beurzen stevig gewaardeerd zijn.

Veel analisten zijn positief geworden op de beurzen en worden steeds positiever naarmate de beurskoersen verder stijgen. Er zijn echter altijd uitzonderingen die de regel bevestigen en in dit geval is de Zwitserse zakenbank Lombard Odier deze uitzondering. De analisten van de bank wantrouwen de huidige rally op de beurzen en adviseren om aandelen te verkopen. Lombard Odier ziet rode vlaggen die onheil voorspellen op de beurzen, waarbij de gelijkenis met de dot-com zeepbel van 2000 en met het crisisjaar 2007 opvallend groot is. Met name het uitgeven van obligaties door de bedrijven om eigen aandelen in te kopen stemt overeen met wat in 2000 en 2007 gebeurde. Ook de onzekerheid over de exit door de FED roept op tot de grootst mogelijke voorzichtigheid, want die geruchten zijn te horen op een moment dat de beurzen stevig gewaardeerd zijn.