De groeimarkten, die zich allemaal verplicht zien om hun economisch model te hertekenen zullen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook in 2014 volatiel blijven. Het lange termijn potentieel blijft echter zeker aanwezig. Vooral in China zou het jaar van het paard, dat staat voor kracht, wel eens positiever kunnen zijn dan algemeen verwacht.

De maatregelen die nu genomen worden om de economie op lange termijn meer open en meer efficiënt te maken, zorgen voor korte termijn pijn. Maar op een bepaald ogenblik zal de markt beginnen vooruit te kijken naar, en te anticiperen op, die positievere toekomst.

De groeimarkten, die zich allemaal verplicht zien om hun economisch model te hertekenen zullen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook in 2014 volatiel blijven. Het lange termijn potentieel blijft echter zeker aanwezig. Vooral in China zou het jaar van het paard, dat staat voor kracht, wel eens positiever kunnen zijn dan algemeen verwacht. De maatregelen die nu genomen worden om de economie op lange termijn meer open en meer efficiënt te maken, zorgen voor korte termijn pijn. Maar op een bepaald ogenblik zal de markt beginnen vooruit te kijken naar, en te anticiperen op, die positievere toekomst.