De kans op een regelrechte burgeroorlog in de Oekraïne neemt volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas sterk toe wanneer andere afscheuringsbewegingen in het oosten van het land de kant van Rusland zullen kiezen. Dergelijke situatie is natuurlijk verre van ideaal.

Anderzijds is een politiek van sancties tegen Rusland ook ver van ideaal. Veel halen ze niet uit en ze kunnen ook voor het westen nadelige gevolgen hebben. Oekraïne belooft dus een verhaal te worden dat nog een tijdlang het sfeertje op de markten kan verzieken.

De kans op een regelrechte burgeroorlog in de Oekraïne neemt volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas sterk toe wanneer andere afscheuringsbewegingen in het oosten van het land de kant van Rusland zullen kiezen. Dergelijke situatie is natuurlijk verre van ideaal. Anderzijds is een politiek van sancties tegen Rusland ook ver van ideaal. Veel halen ze niet uit en ze kunnen ook voor het westen nadelige gevolgen hebben. Oekraïne belooft dus een verhaal te worden dat nog een tijdlang het sfeertje op de markten kan verzieken.