De meest recente top (47,82 euro, 09 januari 2013) werd niet bevestigd door de RSI-indicator (lagere top).

Dit wijst erop dat de kracht achter de stijging aan het verzwakken was. Vaak is dit de voorbode van een correctie en deze lijkt nu aan de gang te zijn voor het aandeel van Thrombogenics.

Van Herck is van oordeel dat deze negatieve divergentie de belangrijkste oorzaak is van de correctie die nu aan de gang

is.

Op de weekgrafiek heeft hij een aantal trendlijnen getrokken die bodems en toppen van 2011 en 2012 met mekaar verbinden.

Conclusie is dat er sterke trendlijnsteun ligt in de zone van 29 - 30 euro. Het einde van de correctie zou dus in zicht moeten komen. Ook omdat de RSI-indicator stilaan oververkochte niveaus begint te bereiken.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck hoe de koers zich in een dalend trendkanaal bevindt. Ook hier bezit de koers nog wat neerwaarts potentieel om de onderkant van dit trendkanaal te bereiken.

Een uitbraak boven 40 euro is het signaal dat de correctie achter de rug is. Dynamische beleggers bouwen verder op rond 30 euro. Wie meer zekerheid wil, wacht tot een uitbraak boven 39,80 euro.

De meest recente top (47,82 euro, 09 januari 2013) werd niet bevestigd door de RSI-indicator (lagere top). Dit wijst erop dat de kracht achter de stijging aan het verzwakken was. Vaak is dit de voorbode van een correctie en deze lijkt nu aan de gang te zijn voor het aandeel van Thrombogenics. Van Herck is van oordeel dat deze negatieve divergentie de belangrijkste oorzaak is van de correctie die nu aan de gang is. Op de weekgrafiek heeft hij een aantal trendlijnen getrokken die bodems en toppen van 2011 en 2012 met mekaar verbinden. Conclusie is dat er sterke trendlijnsteun ligt in de zone van 29 - 30 euro. Het einde van de correctie zou dus in zicht moeten komen. Ook omdat de RSI-indicator stilaan oververkochte niveaus begint te bereiken. Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck hoe de koers zich in een dalend trendkanaal bevindt. Ook hier bezit de koers nog wat neerwaarts potentieel om de onderkant van dit trendkanaal te bereiken. Een uitbraak boven 40 euro is het signaal dat de correctie achter de rug is. Dynamische beleggers bouwen verder op rond 30 euro. Wie meer zekerheid wil, wacht tot een uitbraak boven 39,80 euro.