Het belangrijkste macro-economisch gegeven van deze week is de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december. Die cijfers moeten echter met een korrel zout genomen wat hun betrouwbaarheidsgehalte betreft. Het verschil tussen de officiële en de niet-officiële Amerikaanse werkloosheidscijfers bevindt zich op op een nieuw recordniveau.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge bedraagt de werkelijke werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten momenteel 11,40%.

Dat is een duidelijk verschil ten opzichte van het officiële cijfer van 7,30%.

Die bleek te zijn gedaald van 7,40% naar 7,30%, terwijl de niet-officiële werkloosheidsgraad in augustus steeg van 11,20 naar 11,40%.

Dat betekent dat de cijfers verstrekt door het Labor Department geen betrouwbare beeld bieden van de werkloosheidsgraad in de VS. De manipulatie van de werkloosheidscijfers in de VS was met andere woorden nooit groter dan nu.

Het belangrijkste macro-economisch gegeven van deze week is de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december. Die cijfers moeten echter met een korrel zout genomen wat hun betrouwbaarheidsgehalte betreft. Het verschil tussen de officiële en de niet-officiële Amerikaanse werkloosheidscijfers bevindt zich op op een nieuw recordniveau. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge bedraagt de werkelijke werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten momenteel 11,40%. Dat is een duidelijk verschil ten opzichte van het officiële cijfer van 7,30%. Die bleek te zijn gedaald van 7,40% naar 7,30%, terwijl de niet-officiële werkloosheidsgraad in augustus steeg van 11,20 naar 11,40%. Dat betekent dat de cijfers verstrekt door het Labor Department geen betrouwbare beeld bieden van de werkloosheidsgraad in de VS. De manipulatie van de werkloosheidscijfers in de VS was met andere woorden nooit groter dan nu.