De enige verantwoorde manier waarop de neerwaartse spiraal op het vlak van overheidstekorten in Zuid-Europa kan worden gestopt, bestaat er volgens professor Stefan Duchateau in deze landen zodanige doelgerichte besparingsmaatregelen op te leggen dat de betrokken economie haar competitieve positie kan herstellen.

In eerste fase creëert dit nog een diepere malaise, wanneer de lokale overheden worden "ontvet" maar nadien uit zich dit in graduele verbetering van de exportpositie waardoor er terug - en nu niet langer gesubsidieerde, maar houdbare - werkgelegenheid wordt gecreëerd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De enige verantwoorde manier waarop de neerwaartse spiraal op het vlak van overheidstekorten in Zuid-Europa kan worden gestopt, bestaat er volgens professor Stefan Duchateau in deze landen zodanige doelgerichte besparingsmaatregelen op te leggen dat de betrokken economie haar competitieve positie kan herstellen. In eerste fase creëert dit nog een diepere malaise, wanneer de lokale overheden worden "ontvet" maar nadien uit zich dit in graduele verbetering van de exportpositie waardoor er terug - en nu niet langer gesubsidieerde, maar houdbare - werkgelegenheid wordt gecreëerd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.