Via de "flight to quality"- premie voor Duits overheidspapier wordt het renteverschil gemeten tussen de Europese en de Duitse rente. Wanneer dit verschil sterk begint op te lopen, duidt dit volgens professor Stefan Duchateau op een toenemende kans op een financiële implosie van de Eurozone.

Maar de huidige stand van deze indicator wijst op een verregaande stabilisatie van het Europese risico en bereikt intussen een lager peil dan voor de Europese landencrisis startte. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Via de "flight to quality"- premie voor Duits overheidspapier wordt het renteverschil gemeten tussen de Europese en de Duitse rente. Wanneer dit verschil sterk begint op te lopen, duidt dit volgens professor Stefan Duchateau op een toenemende kans op een financiële implosie van de Eurozone. Maar de huidige stand van deze indicator wijst op een verregaande stabilisatie van het Europese risico en bereikt intussen een lager peil dan voor de Europese landencrisis startte. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.