Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics, licht de situatie als volgt toe: "De eerste maanden van 2010 waren een erg boeiende periode voor ThromboGenics. Zeer recent kondigden wij het behalen van onze belangrijkste mijlpaal ooit aan, nl. de positieve Fase III resultaten van ons hoofdproduct microplasmine. Het feit dat microplasmine vitreomaculaire adhesie opheft zonder chirurgische ingreep bij ongeveer 30% van de patiënten is een belangrijke klinische vaststelling. Deze resultaten herbevestigden ons vertrouwen in microplasmine, zijn mogelijke rol in de behandeling van netvliesaandoeningen en zijn commercieel potentieel. Wij kijken nu uit naar de resultaten van onze tweede Fase III studie met microplasmine in het derde kwartaal."

De Haes keek ook even vooruit in de toekomst: "Wij kondigden tevens recent de positieve Fase II resultaten aan van ons langwerkend anti-stollingsmiddel TB-402, dat een superieurewerkzaamheid aantoonde vergeleken met het meest gebruikte anti-stollingsmiddel. Deze positieve resultaten onderstrepen de therapeutische voordelen van TB-402 voor de behandeling van patiënten met VTE en zijn tevens belangrijk in het vinden van een partner voor dit innovatieve anti-stollingsmiddel dat als éénmalige injectie wordt toegediend. Ik ben ervan overtuigd dat deze twee aankondigingen aantonen dat ThromboGenics in staat is significante aandeelhouderswaarde te creëren in het realiseren van ons strategisch objectief om uit te groeien tot een winstgevende, volledig geïntegreerde oftalmologische onderneming. Ik kijk met vertrouwen uit naar het vervolg van 2010."

Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics, licht de situatie als volgt toe: "De eerste maanden van 2010 waren een erg boeiende periode voor ThromboGenics. Zeer recent kondigden wij het behalen van onze belangrijkste mijlpaal ooit aan, nl. de positieve Fase III resultaten van ons hoofdproduct microplasmine. Het feit dat microplasmine vitreomaculaire adhesie opheft zonder chirurgische ingreep bij ongeveer 30% van de patiënten is een belangrijke klinische vaststelling. Deze resultaten herbevestigden ons vertrouwen in microplasmine, zijn mogelijke rol in de behandeling van netvliesaandoeningen en zijn commercieel potentieel. Wij kijken nu uit naar de resultaten van onze tweede Fase III studie met microplasmine in het derde kwartaal." De Haes keek ook even vooruit in de toekomst: "Wij kondigden tevens recent de positieve Fase II resultaten aan van ons langwerkend anti-stollingsmiddel TB-402, dat een superieurewerkzaamheid aantoonde vergeleken met het meest gebruikte anti-stollingsmiddel. Deze positieve resultaten onderstrepen de therapeutische voordelen van TB-402 voor de behandeling van patiënten met VTE en zijn tevens belangrijk in het vinden van een partner voor dit innovatieve anti-stollingsmiddel dat als éénmalige injectie wordt toegediend. Ik ben ervan overtuigd dat deze twee aankondigingen aantonen dat ThromboGenics in staat is significante aandeelhouderswaarde te creëren in het realiseren van ons strategisch objectief om uit te groeien tot een winstgevende, volledig geïntegreerde oftalmologische onderneming. Ik kijk met vertrouwen uit naar het vervolg van 2010."