• De inkomsten van ThromboGenics bedroegen €3,7 miljoen in het derde kwartaal van 2009, voor het merendeel afkomstig van uitlicentiëring. De uitgaven voor O&O bedroegen €12,6 miljoen tijdens deze periode van 9 maanden. Daarenboven werd een uitgave van €10,4 miljoen, gerelateerd aan het Fase III klinische programma met microplasmine, gekapitaliseerd.

• Op 30 september 2009 beschikte ThromboGenics over €43,1 miljoen aan kas en kasequivalenten, dit vergeleken met €60,9 miljoen op 30 september 2008 en €58,9 miljoen op 31 december 2008.

Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics, gaf volgende toelichting: "ThromboGenics blijft significante vooruitgang boeken in zijn klinische programma's. Wij zijn erg verheugd dat de rekrutering van patiënten voor de Fase III studie met microplasmine in de VS afgerond is en dat de rekrutering van patiënten in onze tweede Fase III studie verder vlot verloopt. Microplasmine staat centraal in ons plan om een succesvolle en geïntegreerde onderneming uit te bouwen met baanbrekende oftalmologische geneesmiddelen en om zo meerwaarde te creëren voor onze aandeelhouders. Wij hebben tevens recent en eerder dan gepland, de rekrutering van patiënten afgerond in de Fase II studie ter evaluatie van TB-402 voor de preventie van diepe veneuze trombose bij patiënten na knieprothese chirurgie. De klinische studie met TB-402 versterkt ons vertrouwen in het potentieel van dit langdurig werkend geneesmiddel als belangrijke nieuwkomer op de markt van de anti-stollingsmiddelen waardoor dit geneesmiddel een aantrekkelijke opportuniteit vormt voor uitlicentiëring. Onze partnerschap met Roche voor het innovatieve anti-kanker antilichaam TB-403 maakt eveneens goede vooruitgang en de resultaten van de Fase Ib studie zullen later deze maand gepresenteerd worden op de American Association for Cancer Research conferentie."

• De inkomsten van ThromboGenics bedroegen €3,7 miljoen in het derde kwartaal van 2009, voor het merendeel afkomstig van uitlicentiëring. De uitgaven voor O&O bedroegen €12,6 miljoen tijdens deze periode van 9 maanden. Daarenboven werd een uitgave van €10,4 miljoen, gerelateerd aan het Fase III klinische programma met microplasmine, gekapitaliseerd. • Op 30 september 2009 beschikte ThromboGenics over €43,1 miljoen aan kas en kasequivalenten, dit vergeleken met €60,9 miljoen op 30 september 2008 en €58,9 miljoen op 31 december 2008. Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics, gaf volgende toelichting: "ThromboGenics blijft significante vooruitgang boeken in zijn klinische programma's. Wij zijn erg verheugd dat de rekrutering van patiënten voor de Fase III studie met microplasmine in de VS afgerond is en dat de rekrutering van patiënten in onze tweede Fase III studie verder vlot verloopt. Microplasmine staat centraal in ons plan om een succesvolle en geïntegreerde onderneming uit te bouwen met baanbrekende oftalmologische geneesmiddelen en om zo meerwaarde te creëren voor onze aandeelhouders. Wij hebben tevens recent en eerder dan gepland, de rekrutering van patiënten afgerond in de Fase II studie ter evaluatie van TB-402 voor de preventie van diepe veneuze trombose bij patiënten na knieprothese chirurgie. De klinische studie met TB-402 versterkt ons vertrouwen in het potentieel van dit langdurig werkend geneesmiddel als belangrijke nieuwkomer op de markt van de anti-stollingsmiddelen waardoor dit geneesmiddel een aantrekkelijke opportuniteit vormt voor uitlicentiëring. Onze partnerschap met Roche voor het innovatieve anti-kanker antilichaam TB-403 maakt eveneens goede vooruitgang en de resultaten van de Fase Ib studie zullen later deze maand gepresenteerd worden op de American Association for Cancer Research conferentie."