"Wat scheelt er met mijn Thrombogenics aandelen" vragen verschillende beleggers zich af. Het aandeel is sinds de start

van het jaar 2013 al meer dan 30% van zijn waarde kwijt.

Een beschuldigende vinger wordt daarbij uitgestoken naar een aantal hefboomfondsen die het aandeel geshort hebben.

Vorige week werd nog bekendgemaakt door de beurswaakhond FSMA dat Millennium Capital Partners het zesde hefboomfonds is dat short zit op Thrombogenics. Alle zes shorters hebben samen 8,43% van de aandelen in handen.

Nochtans zit het volgens Geert Van Herck op fundamenteel vlak wel snor voor Thrombogenics: in de VSA staat de teller van de omzet van het oogmiddel Jetrea al op 10,2 miljoen dollar. En van Europa kreeg het bedrijf eveneens groen licht voor de commercialisering van Jetrea.

Van Herck is van oordeel dat het aandeel door een correctieve periode moet nadat vorig jaar de koers fors de hoogte inschoot en er een lichte vorm van "euforie" rondom Thrombogenics optrad.

Zoals wel vaker loert een tijdelijke trendommekeer om de hoek als het sentiment te positief wordt. Het advies opbouwen blijft evenwel gehandhaafd.

"Wat scheelt er met mijn Thrombogenics aandelen" vragen verschillende beleggers zich af. Het aandeel is sinds de start van het jaar 2013 al meer dan 30% van zijn waarde kwijt. Een beschuldigende vinger wordt daarbij uitgestoken naar een aantal hefboomfondsen die het aandeel geshort hebben. Vorige week werd nog bekendgemaakt door de beurswaakhond FSMA dat Millennium Capital Partners het zesde hefboomfonds is dat short zit op Thrombogenics. Alle zes shorters hebben samen 8,43% van de aandelen in handen. Nochtans zit het volgens Geert Van Herck op fundamenteel vlak wel snor voor Thrombogenics: in de VSA staat de teller van de omzet van het oogmiddel Jetrea al op 10,2 miljoen dollar. En van Europa kreeg het bedrijf eveneens groen licht voor de commercialisering van Jetrea. Van Herck is van oordeel dat het aandeel door een correctieve periode moet nadat vorig jaar de koers fors de hoogte inschoot en er een lichte vorm van "euforie" rondom Thrombogenics optrad. Zoals wel vaker loert een tijdelijke trendommekeer om de hoek als het sentiment te positief wordt. Het advies opbouwen blijft evenwel gehandhaafd.