De evidente beslissing om de Europese gelddrukmachines op het hoogst haalbare toerental te brengen werd volgens professor Stefan Duchateau pas in november 2011 genomen, maar beter laat dan nooit.

De aarzeling vindt zijn oorsprong niet in inflatievrees maar was enkel te wijten aan politiek trouwtrekken tussen en binnen de Europese lidstaten.

De moedige beslissing van de ECB om dan maar op eigen initiatief zo'n slordige 1000 miljard euro in het bancaire systeem te pompen, miste zijn voorspelbare effect niet.

De spanningen op de interbancaire markten namen vrijwel ogenblikkelijk af. De banken konden zich zo terug bevoorraden op de financiële markten en mochten zelfs hun PIIGS-obligaties in voor het volledige bedrag in waarborg geven bij de ECB, als onderpand voor leningen op korte termijn en dit tegen historisch lage tarieven. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De evidente beslissing om de Europese gelddrukmachines op het hoogst haalbare toerental te brengen werd volgens professor Stefan Duchateau pas in november 2011 genomen, maar beter laat dan nooit. De aarzeling vindt zijn oorsprong niet in inflatievrees maar was enkel te wijten aan politiek trouwtrekken tussen en binnen de Europese lidstaten. De moedige beslissing van de ECB om dan maar op eigen initiatief zo'n slordige 1000 miljard euro in het bancaire systeem te pompen, miste zijn voorspelbare effect niet. De spanningen op de interbancaire markten namen vrijwel ogenblikkelijk af. De banken konden zich zo terug bevoorraden op de financiële markten en mochten zelfs hun PIIGS-obligaties in voor het volledige bedrag in waarborg geven bij de ECB, als onderpand voor leningen op korte termijn en dit tegen historisch lage tarieven. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.