ThromboGenics en Bekaert zwakke broertjes op de Brusselse beurs

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met vrij stevige verliezen voor de belangrijkste indices. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 50 moesten meer dan een half procent prijsgeven. ThromboGenics en Bekaert waren de zwakke broertjes op de Brusselse beurs, toch waren er enkele aandelen die tegen de trend in wat hoger mochten.

De Europese aandelenkoersen zullen volgens professor Stefan Duchateau eerder wat aarzelend reageren, enerzijds door de proximiteit van het potentiële conflict en anderzijds door de nog steeds redelijk zwakke bedrijfsresultaten. Deze laatste zullen pas in 2015 kunnen versnellen op hun opwaartse pad maar beleggers nemen nu al hun posities.

Terecht volgens ons, zodat ook wij onze posities in Europa verder opvoeren, vooral in Duitsland, Zweden, Spanje en in mindere mate Italië en België.

Deze laatste markt volgen we vooral met enkele zeer gerichte keuzes ( Melexis, Lotus, Kinepolis, Umicore en UCB) hetgeen tot nu toe volstaat om de herstelbeweging van de Belgische beurs te volgen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content