De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index kwam uit op 331,38 punten, of een stijging met 0,70% ten opzichte van de dag voordien. Het was van 2 oktober 2008 geleden dat de index nog zo hoog had gestaan.

Sinds 30 juni is de Thomson Reuters/Jefferies CRB Index al met 30% gestegen, vooral onder impuls van een sterke vraag naar grondstoffen van uit China en andere groeilanden.

Matt Zeman, metals trader bij LaSalle Futures Group, is van mening dat we commodity bull cycle zitten, die bovendien nog eens wordt ondersteund door een verwachte verzwakking van de dollarkoers.

De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index kwam uit op 331,38 punten, of een stijging met 0,70% ten opzichte van de dag voordien. Het was van 2 oktober 2008 geleden dat de index nog zo hoog had gestaan. Sinds 30 juni is de Thomson Reuters/Jefferies CRB Index al met 30% gestegen, vooral onder impuls van een sterke vraag naar grondstoffen van uit China en andere groeilanden. Matt Zeman, metals trader bij LaSalle Futures Group, is van mening dat we commodity bull cycle zitten, die bovendien nog eens wordt ondersteund door een verwachte verzwakking van de dollarkoers.