Lam, in Singapore hoofdeconoom bij OSK-DMG, een joint venture tussen de Maleisische securities firm OSK Holdings Bhd. en Deutsche Bank AG, schat de kansen op een recessie in het komende jaar op minder dan 20% in.

Het belangrijkste risico dat de VS-economie loopt is een langere periode van trage economische groei, eerder dan dat van een recessie. Bovendien zal de werkloosheidsgraad een probleel blijven.

Lam baseert zijn visie op de evolutie van het aantal jobless claims, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Het model dat op basis daarvan werd geformuleerd, heeft in het verleden zijn doeltreffendheid bewezen.

Lam, in Singapore hoofdeconoom bij OSK-DMG, een joint venture tussen de Maleisische securities firm OSK Holdings Bhd. en Deutsche Bank AG, schat de kansen op een recessie in het komende jaar op minder dan 20% in. Het belangrijkste risico dat de VS-economie loopt is een langere periode van trage economische groei, eerder dan dat van een recessie. Bovendien zal de werkloosheidsgraad een probleel blijven. Lam baseert zijn visie op de evolutie van het aantal jobless claims, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Het model dat op basis daarvan werd geformuleerd, heeft in het verleden zijn doeltreffendheid bewezen.