Heel wat indicatoren wijzen namelijk in de richting van deflatie. Thomas Hoenig, president van de Federal Reserve Bank of Kansas City, is het daar echter niet mee eens.

Hoenig gelooft namelijk nog steeds dat we boven alles op onze hoede moeten zijn voor het deflatiegevaar. Volgens deze centrale bankier is het levensgevaarlijk om de rente voor zo'n lange periode zo laag te houden.

Die lage rente gaat vroeg of laat nieuwe zeepbellen doen ontstaan. Hoenig blijft bij zijn standpunt, ook al heeft de Amerikaanse economie recent heel wat momentum verloren.

Economisch gezien rekent Hoenig zich bij de optimisten. Hij stelt vast dat de Amerikaanse bedrijfswereld dit jaar al voor 630.000 nieuwe jobs heeft getekend. Dat is weliswaar minder dan verwacht, maar toch al een stap in de goede richting.

Heel wat indicatoren wijzen namelijk in de richting van deflatie. Thomas Hoenig, president van de Federal Reserve Bank of Kansas City, is het daar echter niet mee eens. Hoenig gelooft namelijk nog steeds dat we boven alles op onze hoede moeten zijn voor het deflatiegevaar. Volgens deze centrale bankier is het levensgevaarlijk om de rente voor zo'n lange periode zo laag te houden. Die lage rente gaat vroeg of laat nieuwe zeepbellen doen ontstaan. Hoenig blijft bij zijn standpunt, ook al heeft de Amerikaanse economie recent heel wat momentum verloren. Economisch gezien rekent Hoenig zich bij de optimisten. Hij stelt vast dat de Amerikaanse bedrijfswereld dit jaar al voor 630.000 nieuwe jobs heeft getekend. Dat is weliswaar minder dan verwacht, maar toch al een stap in de goede richting.