Thierry Masset (ING): "Maar er zijn nog belangrijke risicofactoren. Daarenboven blijft de stemming op de markten wisselvallig en kwetsbaar, zoals onlangs nog geïllustreerd werd door de Ierse perikelen binnen de Eurozone."

Bij de aandelen overweegt ING nog steeds groeimarkten en bepaalde sectoren zoals farma, telecom en energie. Masset: "Ook de IT-sector is koopwaardig op basis van een blijvende aantrekkelijke waardering en mooie groeiperspectieven. De aandelen met een hoog dividend vormen een interessant beleggingsthema door de sterke balansen en het toenemende belang van het dividend in de totale aandelenreturn. Daarbij komt dat het dividendrendement in vele gevallen hoger is dan het obligatierendement van vergelijkbare emittenten. ING is iets voorzichtiger m.b.t. cyclische sectoren. De waardering is aan de dure kant en ze zijn gevoelig voor tussentijdse conjunctuurvertragingen."

Thierry Masset (ING): "Maar er zijn nog belangrijke risicofactoren. Daarenboven blijft de stemming op de markten wisselvallig en kwetsbaar, zoals onlangs nog geïllustreerd werd door de Ierse perikelen binnen de Eurozone." Bij de aandelen overweegt ING nog steeds groeimarkten en bepaalde sectoren zoals farma, telecom en energie. Masset: "Ook de IT-sector is koopwaardig op basis van een blijvende aantrekkelijke waardering en mooie groeiperspectieven. De aandelen met een hoog dividend vormen een interessant beleggingsthema door de sterke balansen en het toenemende belang van het dividend in de totale aandelenreturn. Daarbij komt dat het dividendrendement in vele gevallen hoger is dan het obligatierendement van vergelijkbare emittenten. ING is iets voorzichtiger m.b.t. cyclische sectoren. De waardering is aan de dure kant en ze zijn gevoelig voor tussentijdse conjunctuurvertragingen."