Thierry Masset (ING): "Maar gezien de door de ING-economisten voorspelde geleidelijke stijging van de langetermijnrente, lijkt een eerder korte duratie in de obligatieportefeuille aangewezen. ING geeft nog steeds de voorkeur aan kwalitatieve bedrijfsobligaties (Investment Grade) omdat de renteverschillen aantrekkelijk blijven en de balansen solide.

Obligaties van de groeimarkten vormen een interessant beleggingsthema. Masset: "De meerderheid van deze landen kent een mooie expansie en beschikt over gezonde overheidsfinanciën, terwijl hun munten een aanzienlijk stijgingspotentieel inhouden. In de actuele context van de problemen binnen de Eurozone, moeten beleggers vooral de kalmte bewaren."

Thierry Masset (ING): "Maar gezien de door de ING-economisten voorspelde geleidelijke stijging van de langetermijnrente, lijkt een eerder korte duratie in de obligatieportefeuille aangewezen. ING geeft nog steeds de voorkeur aan kwalitatieve bedrijfsobligaties (Investment Grade) omdat de renteverschillen aantrekkelijk blijven en de balansen solide. Obligaties van de groeimarkten vormen een interessant beleggingsthema. Masset: "De meerderheid van deze landen kent een mooie expansie en beschikt over gezonde overheidsfinanciën, terwijl hun munten een aanzienlijk stijgingspotentieel inhouden. In de actuele context van de problemen binnen de Eurozone, moeten beleggers vooral de kalmte bewaren."