De nieuwe productie-eenheid zou in 2015 operationeel moeten zijn en is goed voor een investering -in twee stappen van EUR 250 miljoen.

"We willen kunnen voldoen aan onze geschatte vraag naar Cimzia® voor 2015 en later. Dit door interne capaciteit toe te voegen aan de bestaande capaciteiten beschikbaar bij onze productiepartners," zegt Michele Antonelli, executive vice president van UCB en hoofd Technical Operations, Quality Assurance en HSE.

"Onze site in Bulle is de juiste en de meest kostenefficiënte locatie om onze eigen biotechnologische productie-eenheid op te richten. Op die manier kunnen we onze productiviteit verder verhogen tegen aantrekkelijke voorwaarden. De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel (België) wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologische

producten te leveren, versterken."

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "De ROCE van UCB, die toch al laag was, kan verder onder druk komen te staan. Ik handhaaf een koopadvies en een koersdoel van 36 euro."

De nieuwe productie-eenheid zou in 2015 operationeel moeten zijn en is goed voor een investering -in twee stappen van EUR 250 miljoen."We willen kunnen voldoen aan onze geschatte vraag naar Cimzia® voor 2015 en later. Dit door interne capaciteit toe te voegen aan de bestaande capaciteiten beschikbaar bij onze productiepartners," zegt Michele Antonelli, executive vice president van UCB en hoofd Technical Operations, Quality Assurance en HSE."Onze site in Bulle is de juiste en de meest kostenefficiënte locatie om onze eigen biotechnologische productie-eenheid op te richten. Op die manier kunnen we onze productiviteit verder verhogen tegen aantrekkelijke voorwaarden. De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel (België) wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologischeproducten te leveren, versterken."Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "De ROCE van UCB, die toch al laag was, kan verder onder druk komen te staan. Ik handhaaf een koopadvies en een koersdoel van 36 euro."