Daar stond echter tegenover dat de winst per aandeel met 0,36 euro achterbleef op de verwachtingen. Ook met de EBIT-marge bleef het bedrijf achter op de verwachtingen.

Woordvoerder JP Tanghe van Barco merkt op dat de winstverwachtingen bij sommige analisten te hoog waren. Het bedrijf had bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers een gestadige groei van de winst vooropgesteld.

Met name het derde en het vierde kwartaal zouden goed moeten worden. Er is dus nog wat tijd om de winstgevendheid op te bouwen.

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "Er was inderdaad het goed gevulde orderboekje bij Barco, maar daar staan anderzijds de lage EBIT-marges tegenover. De divisie Media, Entertainment & Simulation viel terug in het rood. Ik verlaag de prognoses voor 2010 en daarna. Het neutraal advies blijft behouden, maar ik verlaag het koersdoel van 42 naar 38 euro."

Daar stond echter tegenover dat de winst per aandeel met 0,36 euro achterbleef op de verwachtingen. Ook met de EBIT-marge bleef het bedrijf achter op de verwachtingen. Woordvoerder JP Tanghe van Barco merkt op dat de winstverwachtingen bij sommige analisten te hoog waren. Het bedrijf had bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers een gestadige groei van de winst vooropgesteld. Met name het derde en het vierde kwartaal zouden goed moeten worden. Er is dus nog wat tijd om de winstgevendheid op te bouwen. Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "Er was inderdaad het goed gevulde orderboekje bij Barco, maar daar staan anderzijds de lage EBIT-marges tegenover. De divisie Media, Entertainment & Simulation viel terug in het rood. Ik verlaag de prognoses voor 2010 en daarna. Het neutraal advies blijft behouden, maar ik verlaag het koersdoel van 42 naar 38 euro."