De Duitstalige Gemeenschap van België heeft met de maatschappij "PPP Schulen Eupen SA" (bestaande uit CFE, SKE Facility Management GmbH - Duitse dochteronderneming van de groep VINCI en het investeringsfonds "DIF Infrastructure II B.V.") een DBFM-contract ondertekend voor het ontwerp, de bouw en de renovatie van scholen op drie sites in de stad Eupen.

Dit project vertegenwoordigt een investering van 146 miljoen euro (bouwkosten + financiële kosten + bijkomende kosten + BTW) en een jaarlijks onderhoudsbudget van 3 miljoen geïndexeerd.

De financiering met een looptijd van 27 jaar wordt verzekerd door een consortium van banken bestaande uit Fortis Bank, KBC Bank, ING Belgium en Dexia Bank Belgium.

De indiening van alle bouwvergunningdossiers is voorzien voor midden januari 2011. De werken zouden in juli 2011 van start gaan en de oplevering van het laatste gebouw moet plaatsvinden tegen eind 2013.

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "De koper van aandelen CFE krijgt de bouwactiviteiten er gratis en voor niets bij. Ik blijf het aandeel accumuleren en verhoog het koersdoel van 50 naar 62 euro."

De Duitstalige Gemeenschap van België heeft met de maatschappij "PPP Schulen Eupen SA" (bestaande uit CFE, SKE Facility Management GmbH - Duitse dochteronderneming van de groep VINCI en het investeringsfonds "DIF Infrastructure II B.V.") een DBFM-contract ondertekend voor het ontwerp, de bouw en de renovatie van scholen op drie sites in de stad Eupen. Dit project vertegenwoordigt een investering van 146 miljoen euro (bouwkosten + financiële kosten + bijkomende kosten + BTW) en een jaarlijks onderhoudsbudget van 3 miljoen geïndexeerd. De financiering met een looptijd van 27 jaar wordt verzekerd door een consortium van banken bestaande uit Fortis Bank, KBC Bank, ING Belgium en Dexia Bank Belgium. De indiening van alle bouwvergunningdossiers is voorzien voor midden januari 2011. De werken zouden in juli 2011 van start gaan en de oplevering van het laatste gebouw moet plaatsvinden tegen eind 2013. Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "De koper van aandelen CFE krijgt de bouwactiviteiten er gratis en voor niets bij. Ik blijf het aandeel accumuleren en verhoog het koersdoel van 50 naar 62 euro."