UCB en Immunomedics gaan van start met twee Fase III-onderzoeken voor epratuzumab bij de behandeling van lupus, zo kondigden beide bedrijven enkele dagen geleden aan.

De Fase III-onderzoeken worden opgestart na een succesvol Fase IIb-onderzoek. Dat onderzoek toonde aan dat epratuzumab gedurende een behandelingsperiode van 12 weken de ziekte-activiteit verminderde. De eerste tekenen van verbetering deden zich voor vanaf de achtste week.

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "Het Fase III onderzoek wordt duur voor UCB, wat ook de reden is waarom ik na de publicatie van de halfjaarcijfers de prognoses heb verlaagd. Het koopadvies en het koersdoel van 36 euro blijven gehandhaafd."

UCB en Immunomedics gaan van start met twee Fase III-onderzoeken voor epratuzumab bij de behandeling van lupus, zo kondigden beide bedrijven enkele dagen geleden aan. De Fase III-onderzoeken worden opgestart na een succesvol Fase IIb-onderzoek. Dat onderzoek toonde aan dat epratuzumab gedurende een behandelingsperiode van 12 weken de ziekte-activiteit verminderde. De eerste tekenen van verbetering deden zich voor vanaf de achtste week. Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "Het Fase III onderzoek wordt duur voor UCB, wat ook de reden is waarom ik na de publicatie van de halfjaarcijfers de prognoses heb verlaagd. Het koopadvies en het koersdoel van 36 euro blijven gehandhaafd."