Exmar maakt op 22 juli resultaten bekend. Het bedrijf moet kunnen profiteren van een stijging met 30% van de prijzen voor het vervoer van olie overzee. Toch zijn de signalen wat de toekomst betreft gemengd. Zo blijkt de contango in de oliecurve af te vlakken.

Daarnaast is er ook de toename van de capaciteit wat betreft het aantal schepen. In de tweede helft van dit jaar en volgend jaar kunnen de vrachttarieven gaan dalen, waardoor de resultaten van Exmar onder druk kunnen komen te staan.

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "Op basis van een NAV van 21 euro verhoog ik het koersdoel voor Exmar 16,50 naar 17 euro. Het advies voor het aandeel wordt verhoogd van afbouwen naar opbouwen."

Exmar maakt op 22 juli resultaten bekend. Het bedrijf moet kunnen profiteren van een stijging met 30% van de prijzen voor het vervoer van olie overzee. Toch zijn de signalen wat de toekomst betreft gemengd. Zo blijkt de contango in de oliecurve af te vlakken. Daarnaast is er ook de toename van de capaciteit wat betreft het aantal schepen. In de tweede helft van dit jaar en volgend jaar kunnen de vrachttarieven gaan dalen, waardoor de resultaten van Exmar onder druk kunnen komen te staan. Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "Op basis van een NAV van 21 euro verhoog ik het koersdoel voor Exmar 16,50 naar 17 euro. Het advies voor het aandeel wordt verhoogd van afbouwen naar opbouwen."