Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "2009 was een slecht jaar voor een bedrijf als IBA. Als gevolg van de credit crunch werden de investeringen teruggeschroefd, met als gevolg van een terugval in de bestedingen."

Het zal dan ook niemand verbazen dat het bedrijf slechte resultaten moest bekendmaken. Rutsaert: "2010 ziet er echter beter uit voor IBA. In de tweede helft van vorig jaar nam het aantal bestellingen opnieuw toe, waardoor het orderboekje op het einde van het jaar 8% beter gevuld was. Dit jaar zouden zowel de marges als de schuldenpositie moeten verbeteren. Ik handhaaf een advies opbouwen voor het aandeel, met een koersdoel van 11 euro."

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): "2009 was een slecht jaar voor een bedrijf als IBA. Als gevolg van de credit crunch werden de investeringen teruggeschroefd, met als gevolg van een terugval in de bestedingen." Het zal dan ook niemand verbazen dat het bedrijf slechte resultaten moest bekendmaken. Rutsaert: "2010 ziet er echter beter uit voor IBA. In de tweede helft van vorig jaar nam het aantal bestellingen opnieuw toe, waardoor het orderboekje op het einde van het jaar 8% beter gevuld was. Dit jaar zouden zowel de marges als de schuldenpositie moeten verbeteren. Ik handhaaf een advies opbouwen voor het aandeel, met een koersdoel van 11 euro."