De markt hield rekening met USD 12,95 miljard. Over heel 2012 steeg de winst per aandeel met 19% tot USD 4,94.

Voor dit jaar gaat Thermo Fisher, fabrikant van o.a. laboratoriumuitrusting, uit van winst per aandeel in de bandbreedte USD 5,32 tot 5,46.

CEO Marc Casper voorziet aanhoudend lastige economische omstandigheden, maar denkt opnieuw een succesvol jaar in de boeken te kunnen schrijven.

Nieuwe overnames liggen in het verschiet gezien de hoge vrije kasstroom en sterke balans van het bedrijf. Dat zal de resultaten positief beïnvloeden.

Na een sterk jaar kan Thermo Fisher zich richten op overnames waarbij het accent ligt op groeimarkten in Azië. Het aandeel is ondergewaardeerd gezien het groeipotentieel van het bedrijf.

De winst per aandeel kan op jaarbasis met 10% toenemen en daarbij zijn eventuele overnames en de inkoop van eigen aandelen nog niet meegerekend. ABN Amro heeft een koopadvies.

De markt hield rekening met USD 12,95 miljard. Over heel 2012 steeg de winst per aandeel met 19% tot USD 4,94. Voor dit jaar gaat Thermo Fisher, fabrikant van o.a. laboratoriumuitrusting, uit van winst per aandeel in de bandbreedte USD 5,32 tot 5,46. CEO Marc Casper voorziet aanhoudend lastige economische omstandigheden, maar denkt opnieuw een succesvol jaar in de boeken te kunnen schrijven. Nieuwe overnames liggen in het verschiet gezien de hoge vrije kasstroom en sterke balans van het bedrijf. Dat zal de resultaten positief beïnvloeden. Na een sterk jaar kan Thermo Fisher zich richten op overnames waarbij het accent ligt op groeimarkten in Azië. Het aandeel is ondergewaardeerd gezien het groeipotentieel van het bedrijf. De winst per aandeel kan op jaarbasis met 10% toenemen en daarbij zijn eventuele overnames en de inkoop van eigen aandelen nog niet meegerekend. ABN Amro heeft een koopadvies.