De omzetgroei zal uitkomen op 6,5% (eerder: 7%) en de winst zal slechts fractioneel toenemen ten opzichte van 2007 (eerder: in lijn met de omzetgroei).

In de afgelopen weken zijn de omzetdalingen bij de Franse en Spaanse hypermarkten (groter dan 2.500 m2) verergerd, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Met name de verkopen van nonfood zijn flink afgenomen omdat non-food producten meestal geen eerste levensbehoefte zijn voor de consument en omdat non-food producten vaak duur zijn (elektronica, huishoudelijke apparaten).

Carrefour vergaart 60% van de omzet in hypermarkten en 23% van de omzet in de Franse hypermarkten. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de verkopen in dit segment verder verslechteren in 2009.

Hypermarkten verliezen terrein omdat de Franse bevolking vergrijst, mensen naar de steden trekken en families minder groot zijn. Ahold (de favoriet van de bank in de sector) heeft in Nederland geen hypermarkten en verkoopt dus ook nauwelijks non-food. In de VS verkoopt Ahold ook weinig non-food. Wal-Mart verkoopt wel veel
non-food.

De omzetgroei zal uitkomen op 6,5% (eerder: 7%) en de winst zal slechts fractioneel toenemen ten opzichte van 2007 (eerder: in lijn met de omzetgroei). In de afgelopen weken zijn de omzetdalingen bij de Franse en Spaanse hypermarkten (groter dan 2.500 m2) verergerd, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Met name de verkopen van nonfood zijn flink afgenomen omdat non-food producten meestal geen eerste levensbehoefte zijn voor de consument en omdat non-food producten vaak duur zijn (elektronica, huishoudelijke apparaten).Carrefour vergaart 60% van de omzet in hypermarkten en 23% van de omzet in de Franse hypermarkten. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de verkopen in dit segment verder verslechteren in 2009.Hypermarkten verliezen terrein omdat de Franse bevolking vergrijst, mensen naar de steden trekken en families minder groot zijn. Ahold (de favoriet van de bank in de sector) heeft in Nederland geen hypermarkten en verkoopt dus ook nauwelijks non-food. In de VS verkoopt Ahold ook weinig non-food. Wal-Mart verkoopt wel veel non-food.