De ontwikkeling van de producten in de pijplijn gaat gestaag verder met voor een drietal indicaties klinische onderzoeken. In 2009 is de focus op de voltooiing van de dossiers voor toelating tot de markt in Europa voor Rhucin, geneesmiddel tegen erfelijke angioedema.

Het dossier bevat nu de gegevens van meer dan 300 behandelingen met voldoende bewijs van werkzaamheid, veiligheid en de afwezigheid van nietontvankelijkheid. In de Verenigde Staten wordt het overleg met de autoriteiten gepland voor het eerste kwartaal van 2009.

Het onderzoek naar de werking van CI inhibitor voor behandeling bij afstoting bij niertransplantaties vordert en voorbereidingen voor klinisch onderzoek naar gerelateerde gevallen worden getroffen.

Na de succesvolle afsluiting van het fase I onderzoek voor Prodarsan (tegen voortijdige veroudering) wordt een volledig klinisch onderzoek fase II/III ontworpen voor verder overleg met de Europese en Amerikaanse autoriteiten.

Voor Lactoferrin (eiwit ter versterking van het lichaamsafweermechanisme) verkrijgt Pharming mijlpaalbetalingen van de Aslan groep bij het gebruik van de technologie.

Voor fibrinogen (eiwit dat bloedingen voorkomt) zijn verdere preklinische onderzoeken gestart. Na de gedeeltelijke terugkoop van de uitstaande converteerbare lening is eventueel een terugkoop van het restant mogelijk.

Pharming bekijkt eveneens de mogelijkheden tot verdere versterking van de financiële positie door deals met partners, licentie deals en beperkte aandelenplaatsing. De rating op Pharming van Theodoor Gillissen Bankiers blijft houden in afwachting van verdere berichten over de toelating van Rhucin.

De ontwikkeling van de producten in de pijplijn gaat gestaag verder met voor een drietal indicaties klinische onderzoeken. In 2009 is de focus op de voltooiing van de dossiers voor toelating tot de markt in Europa voor Rhucin, geneesmiddel tegen erfelijke angioedema. Het dossier bevat nu de gegevens van meer dan 300 behandelingen met voldoende bewijs van werkzaamheid, veiligheid en de afwezigheid van nietontvankelijkheid. In de Verenigde Staten wordt het overleg met de autoriteiten gepland voor het eerste kwartaal van 2009. Het onderzoek naar de werking van CI inhibitor voor behandeling bij afstoting bij niertransplantaties vordert en voorbereidingen voor klinisch onderzoek naar gerelateerde gevallen worden getroffen.Na de succesvolle afsluiting van het fase I onderzoek voor Prodarsan (tegen voortijdige veroudering) wordt een volledig klinisch onderzoek fase II/III ontworpen voor verder overleg met de Europese en Amerikaanse autoriteiten. Voor Lactoferrin (eiwit ter versterking van het lichaamsafweermechanisme) verkrijgt Pharming mijlpaalbetalingen van de Aslan groep bij het gebruik van de technologie. Voor fibrinogen (eiwit dat bloedingen voorkomt) zijn verdere preklinische onderzoeken gestart. Na de gedeeltelijke terugkoop van de uitstaande converteerbare lening is eventueel een terugkoop van het restant mogelijk. Pharming bekijkt eveneens de mogelijkheden tot verdere versterking van de financiële positie door deals met partners, licentie deals en beperkte aandelenplaatsing. De rating op Pharming van Theodoor Gillissen Bankiers blijft houden in afwachting van verdere berichten over de toelating van Rhucin.