"We bereiden inderdaad een buitengewone algemene vergadering (BAV) voor. De raad van bestuur kreeg op 27 mei 2009 het mandaat van de aandeelhouders om maximaal € 25,5 miljoen op te halen.

Aan de BAV zal nu gevraagd worden de voorwaarden van het mandaat te verruimen. Het maximum van € 25,5 miljoen blijft behouden. Gezien het ongunstige economische klimaat werd het mandaat van mei 2009 slechts beperkt gebruikt. In maart haalden we € 1,3 miljoen op, vandaag voeren we verdere gesprekken.": zegt Norbert Van Leuffel, voorzitter van Thenergo's raad van bestuur.

Daniel Schurmans, CEO van Thenergo, kondigde eerder aan dat Thenergo op zoek is naar een strategische partner. Zoals vandaag gemeld in het Vlaamse dagblad 'De Tijd' voert Thenergo gesprekken met verschillende partijen.

Deze gesprekken, ook met Waterleau, bevinden zich momenteel nog in een zeer vroeg stadium. Waterleau bouwde in het verleden de waterzuiveringsinstallaties voor 2 energiecentrales van Thenergo; Valmass en Binergy Ieper.

"We bereiden inderdaad een buitengewone algemene vergadering (BAV) voor. De raad van bestuur kreeg op 27 mei 2009 het mandaat van de aandeelhouders om maximaal € 25,5 miljoen op te halen. Aan de BAV zal nu gevraagd worden de voorwaarden van het mandaat te verruimen. Het maximum van € 25,5 miljoen blijft behouden. Gezien het ongunstige economische klimaat werd het mandaat van mei 2009 slechts beperkt gebruikt. In maart haalden we € 1,3 miljoen op, vandaag voeren we verdere gesprekken.": zegt Norbert Van Leuffel, voorzitter van Thenergo's raad van bestuur. Daniel Schurmans, CEO van Thenergo, kondigde eerder aan dat Thenergo op zoek is naar een strategische partner. Zoals vandaag gemeld in het Vlaamse dagblad 'De Tijd' voert Thenergo gesprekken met verschillende partijen. Deze gesprekken, ook met Waterleau, bevinden zich momenteel nog in een zeer vroeg stadium. Waterleau bouwde in het verleden de waterzuiveringsinstallaties voor 2 energiecentrales van Thenergo; Valmass en Binergy Ieper.