In de Verenigde Staten is momenteel 13% van de bevolking ouder dan 65, dit op basis van de cijferse gepubliceerd door U.S. Census. Tegen 2030 zal dat percentage gestegen zijn tot 18% van de bevolking. Elke dag tussen nu en 2030 gaan 10.000 baby boomers met pensioen.

Het spreekt voor zichzelf dat het thema vergrijzing erg succesvol kan zijn op de beurs. Neena Mishra, directeur bij ETF research bij Zacks Investment Research, is van mening dat PowerShares Dynamic Pharmaceuticals Portfolio ETF hét fonds bij uitstek is om in te spelen op de veroudering van de bevolking.

In de Verenigde Staten is momenteel 13% van de bevolking ouder dan 65, dit op basis van de cijferse gepubliceerd door U.S. Census. Tegen 2030 zal dat percentage gestegen zijn tot 18% van de bevolking. Elke dag tussen nu en 2030 gaan 10.000 baby boomers met pensioen. Het spreekt voor zichzelf dat het thema vergrijzing erg succesvol kan zijn op de beurs. Neena Mishra, directeur bij ETF research bij Zacks Investment Research, is van mening dat PowerShares Dynamic Pharmaceuticals Portfolio ETF hét fonds bij uitstek is om in te spelen op de veroudering van de bevolking.