Aberdeen Global Emerging Markets had tijdens het kwartaal een instroom van EUR 1,5 miljard. Beleggers staken bijna EUR 1 miljard in zowel M&G Global Dividend als Templeton Asian Growth.

De drie fondsen hebben een rating van respectievelijk Gold, Silver en Bronze van Morningstar-analisten, waaruit blijkt welke verwachtingen onze analisten van deze fondsen hebben.

Geldmarktstromen in Frankrijk tonen grote uitslagen

Amundi trok in maart een gigantische EUR 5,2 miljard aan, de grootste maandelijkse instroom van de afgelopen jaren. BNP Paribas haalde in het eerste kwartaal een indrukwekkende EUR 7,6 miljard binnen, de sterkste instroom sinds 2009.

Beide ondernemingen werden ondersteund door de instroom naar geldmarktfondsen, terwijl hun rivaal Natixis zowel in de maand als in het eerste kwartaal met een aanzienlijke uitstroom werd geconfronteerd.

Als we naar de middeleninstroom van langetermijnfondsen kijken, is het geen verrassing dat sterk op aandelen gefocuste maatschappijen als Fidelity en DWS in het eerste kwartaal een uitstroom kenden en dat op obligatiegerichte maatschappijen als BlackRock en PIMCO een instroom zagen.

De opkomst van allocaties aan opkomende markten

Met een autonome groei van 34 procent was de snelst groeiende categorie (van betekenisvolle omvang) in het eerste kwartaal 'Mixfondsen Emerging Markets'. Met afstand het grootste fonds in de categorie, Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine, domineerde de geldstromen tijdens de periode.

Ook producten van Capital International, Pioneer, PIMCO en UBS profiteerden van het concept om de portefeuillebeheerder speelruimte te geven in de balans tussen wegingen van aandelen en schuldgerelateerde kansen in opkomende markten.

Aberdeen Global Emerging Markets had tijdens het kwartaal een instroom van EUR 1,5 miljard. Beleggers staken bijna EUR 1 miljard in zowel M&G Global Dividend als Templeton Asian Growth. De drie fondsen hebben een rating van respectievelijk Gold, Silver en Bronze van Morningstar-analisten, waaruit blijkt welke verwachtingen onze analisten van deze fondsen hebben.Geldmarktstromen in Frankrijk tonen grote uitslagen Amundi trok in maart een gigantische EUR 5,2 miljard aan, de grootste maandelijkse instroom van de afgelopen jaren. BNP Paribas haalde in het eerste kwartaal een indrukwekkende EUR 7,6 miljard binnen, de sterkste instroom sinds 2009. Beide ondernemingen werden ondersteund door de instroom naar geldmarktfondsen, terwijl hun rivaal Natixis zowel in de maand als in het eerste kwartaal met een aanzienlijke uitstroom werd geconfronteerd. Als we naar de middeleninstroom van langetermijnfondsen kijken, is het geen verrassing dat sterk op aandelen gefocuste maatschappijen als Fidelity en DWS in het eerste kwartaal een uitstroom kenden en dat op obligatiegerichte maatschappijen als BlackRock en PIMCO een instroom zagen.De opkomst van allocaties aan opkomende markten Met een autonome groei van 34 procent was de snelst groeiende categorie (van betekenisvolle omvang) in het eerste kwartaal 'Mixfondsen Emerging Markets'. Met afstand het grootste fonds in de categorie, Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine, domineerde de geldstromen tijdens de periode. Ook producten van Capital International, Pioneer, PIMCO en UBS profiteerden van het concept om de portefeuillebeheerder speelruimte te geven in de balans tussen wegingen van aandelen en schuldgerelateerde kansen in opkomende markten.