Feit blijft namelijk dat de cijfers die de Chinese overheid verstrekt allesbehalve betrouwbaar zijn. Het is met andere woorden zeer lastig om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. De grote lijnen zouden echter binnenkort toch duidelijk moeten worden.

The Tycoon Report: "De komende maanden worden erg belangrijk voor de Chinese economie, laat dat duidelijk zijn. Het probleem is dat China als exportgericht land erg afhankelijk is van wat er in andere delen van de wereld te gebeuren staat. Daarbij kijkt Beijing op de eerste plaats richting Europa. Wanneer de crisis hier helemaal uit de hand zou lopen - eventueel met problemen in de banksector - gaat de Chinese economie hoe dan ook in vrije val gaan. De Chinezen hebben er dus alle belang bij dat de eurocrisis wordt opgelost, maar die situatie hebben ze dus zelf niet in de hand. Ik verwacht echter dat we tegen het midden van dit jaar meer duidelijkheid over de situatie zouden moeten krijgen."

Feit blijft namelijk dat de cijfers die de Chinese overheid verstrekt allesbehalve betrouwbaar zijn. Het is met andere woorden zeer lastig om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. De grote lijnen zouden echter binnenkort toch duidelijk moeten worden. The Tycoon Report: "De komende maanden worden erg belangrijk voor de Chinese economie, laat dat duidelijk zijn. Het probleem is dat China als exportgericht land erg afhankelijk is van wat er in andere delen van de wereld te gebeuren staat. Daarbij kijkt Beijing op de eerste plaats richting Europa. Wanneer de crisis hier helemaal uit de hand zou lopen - eventueel met problemen in de banksector - gaat de Chinese economie hoe dan ook in vrije val gaan. De Chinezen hebben er dus alle belang bij dat de eurocrisis wordt opgelost, maar die situatie hebben ze dus zelf niet in de hand. Ik verwacht echter dat we tegen het midden van dit jaar meer duidelijkheid over de situatie zouden moeten krijgen."