De ramp na de aardbeving van afgelopen vrijdag kan zo de katalystor van veranderingen in Japan worden. Volgens Klein krijgt Japan de kans om noodzakelijke wijzigingen door te voeren.

Het land kampt al jarenlang met deflatie en alle aangereikte oplossingen hebben tot dusver het probleem niet kunnen oplossen. Mogelijk gaat de natuurramp nu wel een oplossing aanreiken.

De wederopbouw van het land kan het ondernemerschap aanmoedigen, de concurrentiekracht doen toenemen en een einde maken aan de verlammende bureaucratie die het land nu domineert. 11 maart 2011 kan de shock betekenen die het aangezicht van Japan veranderde.

De ramp na de aardbeving van afgelopen vrijdag kan zo de katalystor van veranderingen in Japan worden. Volgens Klein krijgt Japan de kans om noodzakelijke wijzigingen door te voeren. Het land kampt al jarenlang met deflatie en alle aangereikte oplossingen hebben tot dusver het probleem niet kunnen oplossen. Mogelijk gaat de natuurramp nu wel een oplossing aanreiken. De wederopbouw van het land kan het ondernemerschap aanmoedigen, de concurrentiekracht doen toenemen en een einde maken aan de verlammende bureaucratie die het land nu domineert. 11 maart 2011 kan de shock betekenen die het aangezicht van Japan veranderde.