Een verstoorde markt heeft tijd nodig om te herstellen, zo stelt Steentjes vast. Kopers en verkopers moeten elkaar weer vinden. Net zo min als de marktverstoringen vallen te voorspellen is het herstelproces te definiëren.

Duidelijk is volgens Wilfried Steentjes dat overheden enorme hoeveelheden geld ter beschikking stellen van de economie. Niet alleen landelijk maar ook op gemeentelijk niveau.

Alles met maar één doel voor ogen namelijk het voorkomen van een hoge werkloosheid. Spraken we een jaar geleden nog van een grote krapte op de arbeidsmarkt, dan lijkt die markt nu ruimer te zijn.

Een krappe arbeidsmarkt is overigens slecht voor een economie. Bederijven kunnen geen opdrachten accepteren omdat men geen goed personeel kan vinden.

Wat dat betreft is enige ontspanning nu niet helemaal in het nadeel van de bedrijven. Vanzelfsprekend moet het niet teveel doorslaan. Want een werknemer is vaak ook een consument. Het evenwicht (zou daar ooit sprake van zijn?, zo vraagt Wilfried Steentjes zich af) is derhalve fragiel.

Maar het uit het lood hangen langdurig kan ook niet. Op een gegeven moment komt de vraag naar huizen weer op gang. Wonen is namelijk een levensbehoefte.

Terug naar de hoofdvraag. Is het herstel op de beurzen de voorbode van een algemeen economisch herstel? Het lijkt er volgens Wilfried Steentjes op. Want het herstel komt met wat betere berichten van het bedrijfsleven (Citigroup, BoA). De fat lady lijkt te zingen, aldus nog de vermogensbeheerder.

Een verstoorde markt heeft tijd nodig om te herstellen, zo stelt Steentjes vast. Kopers en verkopers moeten elkaar weer vinden. Net zo min als de marktverstoringen vallen te voorspellen is het herstelproces te definiëren. Duidelijk is volgens Wilfried Steentjes dat overheden enorme hoeveelheden geld ter beschikking stellen van de economie. Niet alleen landelijk maar ook op gemeentelijk niveau. Alles met maar één doel voor ogen namelijk het voorkomen van een hoge werkloosheid. Spraken we een jaar geleden nog van een grote krapte op de arbeidsmarkt, dan lijkt die markt nu ruimer te zijn. Een krappe arbeidsmarkt is overigens slecht voor een economie. Bederijven kunnen geen opdrachten accepteren omdat men geen goed personeel kan vinden. Wat dat betreft is enige ontspanning nu niet helemaal in het nadeel van de bedrijven. Vanzelfsprekend moet het niet teveel doorslaan. Want een werknemer is vaak ook een consument. Het evenwicht (zou daar ooit sprake van zijn?, zo vraagt Wilfried Steentjes zich af) is derhalve fragiel.Maar het uit het lood hangen langdurig kan ook niet. Op een gegeven moment komt de vraag naar huizen weer op gang. Wonen is namelijk een levensbehoefte.Terug naar de hoofdvraag. Is het herstel op de beurzen de voorbode van een algemeen economisch herstel? Het lijkt er volgens Wilfried Steentjes op. Want het herstel komt met wat betere berichten van het bedrijfsleven (Citigroup, BoA). De fat lady lijkt te zingen, aldus nog de vermogensbeheerder.