De regering zag zich gisteren genoodzaakt om de noodtoestand aan te kondigen, nadat de oppositie steeds gewelddadiger ging betogen tegen de huidige regering. Ook vanmorgen was het onrustig in Thailand.

Tohru Nishihama van Nomura Securities stelt vast dat de situatie in Thailand in snel tempo is verergerd. Daardoor kunnen zowel de beurskoersen als de Thaise baht verder onder druk komen te staan.

De financiële markten vrezen dat als gevolg van de rellen de consumentenbestedingen gaan terugvallen, met als gevolg een hapering van de economische groei.

Nishihama merkte nog op dat vooral buitenlanders Thaise aandelen verkochten. Hij is van mening dat die verkoopgolf van tijdelijke aard zal blijken te zijn, want de ondertoon op de beurs van Bangkok blijft zonder meer goed.

De regering zag zich gisteren genoodzaakt om de noodtoestand aan te kondigen, nadat de oppositie steeds gewelddadiger ging betogen tegen de huidige regering. Ook vanmorgen was het onrustig in Thailand. Tohru Nishihama van Nomura Securities stelt vast dat de situatie in Thailand in snel tempo is verergerd. Daardoor kunnen zowel de beurskoersen als de Thaise baht verder onder druk komen te staan. De financiële markten vrezen dat als gevolg van de rellen de consumentenbestedingen gaan terugvallen, met als gevolg een hapering van de economische groei. Nishihama merkte nog op dat vooral buitenlanders Thaise aandelen verkochten. Hij is van mening dat die verkoopgolf van tijdelijke aard zal blijken te zijn, want de ondertoon op de beurs van Bangkok blijft zonder meer goed.