Er werd namelijk op zo'n grote schaal goud ingevoerd dat de Indische handelsbalans er volledig scheef door werd getrokken. Maar de Indiërs zijn niet voor één gat te vangen. De regeringsmaatregelen worden omzeild door een toename van goudsmokkel vanuit de buurlanden.

Daarbij heeft Thailand zich ontwikkeld tot een draaischijf voor de trafiek van goud richting Indië. Dat blijkt trouwens uit de recente cijfers over de import van goud in Thailand. Die is in oktober verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.

Er werd namelijk op zo'n grote schaal goud ingevoerd dat de Indische handelsbalans er volledig scheef door werd getrokken. Maar de Indiërs zijn niet voor één gat te vangen. De regeringsmaatregelen worden omzeild door een toename van goudsmokkel vanuit de buurlanden. Daarbij heeft Thailand zich ontwikkeld tot een draaischijf voor de trafiek van goud richting Indië. Dat blijkt trouwens uit de recente cijfers over de import van goud in Thailand. Die is in oktober verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.